Työmiehen päiväkirja Asiaa siitä mistä ei pitäisi puhua ääneen

Seitsemän kuolemansyntiä työelämässä - kateus

 

Ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, ylensyönti ja himo

 

Kateus negatiivisessa mielessä on yksi ihmisluonteen vastenmielisimmistä ominaisuuksista. Sen tasapäistävä ja latistava vaikutus tuntuu ikävällä tavalla suomalaisilla työpaikoilla. Idearikkaat, eteenpäinpyrkivät ja ahkerat ihmiset leimataan kateellisten toimesta ahneiksi.

 

 

Kateus on niin etovaa, että sitä harjoittavat verhoavat sen itsekin näennäisen tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja demokratian taakse. Ihmiset näkevät uskomatonta vaivaa estääkseen jotakuta toista saamasta sellaista mitä heillä itsellään ei ole. Pahimmassa tapauksessa he ulottavat pyrkimyksensä myös siihen mitä eivät itse halua ja pitävät siten oikeudenmukaisuuden osoituksena sitä, että kukaan muukaan ei sitä saa.

 

 

Kautta aikojen ovat ylitöitä ja lisäansioita hankkivat ihmiset olleet kateellisten hampaissa. Kateelliset eivät ota huomioon, että ihmisten rahalliset tarpeet saattavat olla hyvin erilaisia. Siinä missä kateellisen työläisen rivitalokolmion, Toyota Yariksen ja jokavuotisen Turkin matkan kattamiseen riittää 40 tuntia työtä viikossa, saattaa hänen ylitöitä paiskiva toverinsa rahoittaa urheilevan lapsensa kilpailumatkoja tai erityislapsensa kalliita terapiakuluja.

 

 

Kateus ei kykene suhteuttamaan asioita eikä sillä ole minkäänlaista perspektiiviä. Se näkee vain mustavalkoisesti, että joku saa enemmän. Kateuden - erityisesti suomalaisen kateuden - ratkaisu ei ole pyrkiä samaan mihin enemmän saava, vaan se yrittää ottaa pois sen mitä toisella on enemmän. Tämä pätee lähes kaikkeen - ei pelkästään rahaan.

 

 

Kateus ei siis ajattele asioita kovin pitkäjänteisesti ja on täysin sokea vaatimustensa seurauksille. Kateellinen ei kykene tajuamaan mihin se saattaa johtaa jos joltakin otetaan jotain pois. Hän on valmis kaikenlaisiin etujen heikennyksiin jos hän kokee ne omasta mielestään parannuksiksi. Toisin sanoen jos niissä joku menettää jotain.

 

 

Yksi käsittämättömin parannus minun työurani aikana on ollut palkkaus. Minä tein ennen työtä urakalla. Se oli varsin kapitalistinen palkkausmalli, sillä se joka teki eniten, sai eniten. Toki se tarkoitti myös sitä, että ihmiset jaettiin hyviin ja vähemmän hyviin aivan kuten urheilussakin. Tehtaissakin oli siis "tähtipelaajia." Urakkapalkka - joka koostui pohjapalkasta ja urakkalisästä - oli kannustava koska työläinen itse pystyi omalla toiminnallaan ja taidoillaan vaikuttamaan sen suuruuteen.

 

 

Mutta sitten joku Tauno Tasalakki keksi uuden oikeudenmukaisemman tuotantopalkkiopalkkausmallin joka koski koko henkilöstöä. Yhtäkkiä palkka koostui niin monesta osatekijästä, että yksittäinen työntekijä ei voinut juurikaan vaikuttaa siihen mitä tienasi tai edes valvoa oliko tuotantopalkkio laskettu ja maksettu oikein.

 

 

Tasalakki kävi kyllä kertomassa, että me kaikki - yrityksen johtoa myöten - olemme samassa veneessä ja meidän pitää pelata yhteen niin kuin urheilujoukkue. Tauno ei vaan tainnut ymmärtää ettei esimerkiksi jääkiekkojoukkueeseen kuulu kuin 22 pelaajaa ja nekin on jaettu neljään eri ketjuun. On sula mahdottomuus, että 300 hengen joukkue pelaa yhteen. Ihmisellä on oikeus tulla kohdelluksi yksilönä myös palkan suhteen.

 

 

En voi silti olla ihailematta työnantajien psykologista silmää. Noinkin älytön "parannus" saatiin hyväksytettyä työntekijöillä käyttämällä kateutta polttoaineena. Kun porkkana oli, että kateellinen saa tunnille vain kymmenen senttiä lisää palkkaa, mutta joltain toiselta otetaan kolme euroa pois niin kokihan hän kymmensenttisen saatuaan oikeuden toteutuneen. 

 

 

He eivät tosin osanneet ottaa huomioon sitä, että se kymmensenttinen pitää maksaa takaisin. Palkanalennuksen saanut ihminen ei  tee yhtä paljon kuin ennen ja miksi tekisikään. Niinpä hänen tehtävänsä pikkuhiljaa jakautuvat niiden harteille joilla on kymmensenttisiä kukkarossaan. Mutta mitä sitten; pääasiahan kai on, että kukaan ei saa enemmän kuin toinen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat